Fromells Härnösand

Höga ambitioner på historisk mark

Sedan 2010 är verksamheten i Suntib AB en del av Pichano. Verkstaden ligger på historisk mark i Härnösand och har branschrötter som sträcker sig mer än ett halvt sekel tillbaka i tiden. Nytillverkning och maskinservice har utförts under olika företagsnamn med samma höga ambitioner sedan 1950-talet. Idag är vi Fromells.

Inträdet i Pichanokoncernen har stärkt våra målsättningar att utveckla våra affärer, öka kundkontakterna och servicegraden ännu mer. Fromells är ett växande verkstadsföretag med inriktning på maskiner, komponenter, reservdelar och kringutrustning. Vi jobbar med service och underhåll såväl ute hos kund som i egen verkstad.

Erfaren och flexibel personal

Vår personal är kunnig och flexibel med lång erfarenhet av tillverkning av stålkonstruktioner, till exempel transportörer, skruvtransportörer, hydraulpressar och maskinkomponenter. Vi utför även uppdrag inom service och underhåll samt montage.

Brett utbud av verkstadstjänster

Vid vår anläggning i Härnösand har vi en plåtverkstad med utrustning för klippning, skärning och bockning av plåt. Vi utför svetsning i de flesta förekommande material, till exempel rostfritt stål och aluminium. Vi har också en maskinverkstad med utrustning för svarvning, fräsning, kapning och borrning. Tillsammans med våra partners erbjuder vi även arbeten med vatten- och laserskärning samt blästring och målning.

Vi kan även erbjuda service och reservdelar till transportsystem från Stig O. Grafström AB, Jerfed Grafström AB, MoDoMekan AB, Convey Teknik AB, Conpap, Edmek AB, Ypab AB, Exroll, Suntib Exroll och SuncoTech AB.

Långsiktighet stärker utvecklingen

Vi värdesätter våra långsiktiga samarbeten som ger oss fler tillfällen att föreslå utvecklingsmöjligheter och anpassa oss efter kundens behov, som kan skifta med tiden. Vi har en prestigelös anda och öppen dialog som gör att vi alltid kan vara tillgängliga för våra kunder, även när akuta lägen uppstår.

Kontakta Fromells för en komplett servicepartner!

Tjänster i urval

  • service och underhåll hos kund och i egen verkstad
  • montageuppdrag
  • tillverkning av stålkonstruktioner
  • klippning, skärning och bockning av plåt i egen plåtverkstad
  • svetsning i de flesta förekommande material
  • svarvning, fräsning, kapning och borrning i egen maskinverkstad
  • upparbetade samarbeten för vatten- och laserskärning samt blästring och målning

Lokaler
3 100 kvm verkstadsyta samt kontor på Korsmässvägen 5 i Härnösand.