Sunds Mekaniska

Mekanisk verkstad med komplett kapacitet

Sunds Mekaniska i Sundsvall är en renodlad legotillverkare med inriktning på kompletta leveranser av maskiner och kringutrustning för stål-, process-, pappers-, kraft-, gruv- och massaindustrin.

Bolaget bildades år 2000 och bestod redan från start av erfarna medarbetare. Idag har vi en yrkesskicklig personalstyrka med en stark vilja till ständig förbättring och erfaret öga för möjliga effektiviseringar i varje projekt.

Ökar kundens konkurrenskraft med kombinationsuppdrag

Genom kunnandet och den fullt utrustade maskinparken i både vår maskinverkstad och vår svetsverkstad, utför vi uppdrag som kombinerar olika metoder och därmed vässar kundens konkurrenskraft ytterligare. Med enkel och rak kommunikation ser vi till att leveransen lever upp till kundens förväntningar på funktion, kvalitet, kostnad och tillverkningstid.

Strategisk storlek och geografisk placering gör Sunds Mekaniska till en tillgänglig aktör, med samma noggrannhet i utförandet av både små och stora uppdrag.

Återkommande förtroende från långsiktiga kunder i två decennier

Sunds Mekaniska startades av två bröder som genom tidigare bolagsengagemang förvärvat välgrundad branschkunskap. Bolaget inledde verksamheten i Johannedal, utanför Sundsvall, men växte och flyttade till en större, fastighet mer centralt belägen på Nacksta industriområde. Metso Paper var en viktig uppdragsgivare redan då. Senare tillkom Tesab, tillverkare av stenkrossar.

Yrkeskunnande som ger fortsatta förtroenden

Sunds Mekaniska har genom åren vuxit till ett stabilt företag med återkommande förtroende från långsiktiga och kvalitetsmedvetna kunder. Kontor och verkstad är fortfarande beläget på Nacksta industriområde, men förändrade verksamhetsbehov krävde ytterligare en flytt till nya lokaler med större utrymme för maskinparken.

Tack vare våra trogna medarbetare har vi ett stort kunnande och gedigen erfarenhet inom legotillverkning för industrier inom stål, process, papper, kraft, gruvdrift och massa. Bolaget Sunds Mekaniska AB har sedan år 2019 Pichano Holding som huvudägare.