Pichano förvärvar Fromells VIP-Teknik AB

frostingOkategoriserad

Pichano har idag tecknat avtal om förvärv av Fromells VIP-Teknik AB. Verksamheten har 25 anställda och bedrivs i verkstadslokaler om 4000 m2 på Svetsarvägen 4 i Timrå. Fromells anlitas som en komplett produktionspartner när det gäller konstruktioner såväl som systemleveranser. Fromells är leverantörer inom tyngre maskinindustri, spårbunden trafik, sågverk, massa- och pappers, el- och kraftindustrin.

Pichano finns i Husum, Härnösand, Sundsvall och Gävle. Sedan starten 2007 har Pichano varit verksamma inom industri, infrastruktur och med fullservice tjänster inom tillverkning, service och underhåll. I koncernen ingår även SuncoTech AB med produkter inom bal och rullhantering. För Pichano innebär förvärvet att man kompletterar sin befintliga verksamhet med en stark verkstadspartner med modern maskinpark.

Förvärvet är ytterligare ett steg i Pichanos strategi att bli en av de ledande leverantörerna inom industriservice, underhåll och infrastruktur efter Norrlandskusten. Pichano koncernen med säte i Sundsvall omsätter ca 130 Mkr och har 100 anställda och är numer en renodlad verkstadsindustri koncern.

– ”Förvärvet ligger väl i linje med Pichanos vision och tillväxtstrategi och vi är mycket nöjda att få välkomna Fromells verksamhet till oss. Förutom att Fromells kommer fortsätta att leverera till sina nuvarande kunder så säkerställer vi vår egen tillverkning av produkter inom SuncoTechs sortiment, såväl som övriga produkter”, säger Pichanos VD Pär Melin. ”I samband med förvärvet kommer vi även att etablera en fältservice verksamhet i Timrå. Fromells kommer att fortsätta att verka under sitt starka namn och varumärke som man haft sedan det grundades 1900. Pichano koncernen har lokal närvaro efter kusten, samtidigt jobbar vi i ett internt nätverk där vår verksamhetsorter kompletterar varandra”, fortsätter Pär Melin.

– ”Vi inom Fromells är mycket nöjda med att hitta en lokal köpare som vill fortsätta utveckla verksamheten i Fromells. Överlåtelsen skapar en långsiktig lösning och tryggar arbetstillfällen i regionen. Vi önskar Pichano lycka till med förvärvet”, säger Lars-Åke Sandin.

Timrå 2018-03-05

Pär Melin

VD Pichano Holding AB, info@pichano.se

Lars-Åke Sandin

VD Fromells, lars-ake.sandin@fromells.se