Pichano ingår samarbetsavtal med SPM Instrument

Rolf BrunnströmOkategoriserad


Foto: SPM

Industriserviceföretaget Pichano har den 1 november 2018 ingått samarbetsavtal med SPM Instrument. Som officiell partner till SPM kommer Pichano att i området södra Norrland förstärka SPM:s kundsupport i form av konsultmätningar, utredningar, installation och andra tjänster inom tillståndskontroll med hjälp av HD-teknologi anpassad för Industri 4.0.

SPM Instrument AB är världsledande inom tillståndskontroll. De har levererat lösningar med överlägsen prestanda till industrier världen över i nästan femtio år, och de brinner för det de gör. De fokuserar helt på utveckling av produkter i världsklass, för driftsäkerhet och underhåll i världsklass – det skiljer dom från andra.

Samarbetet offentliggjordes av Pichanos VD, Pär Melin, och SPM Instruments försäljningschef för Sverige & Danmark, Tomas Årman, under en konferens arrangerad av tankesmedjan Sustainability Circle som hölls vid Pichanos anläggning i Gävle den 14 november.

Pär Melin säger i en kommentar: ”Samarbetsavtalet är ett steg i Pichanos strategi att bli en av de ledande leverantörerna inom industriservice och underhåll efter Norrlandskusten. Med avtalet får vi tillgång till expertis inom området tillståndkontroll och kan bredda vårt kunderbjudande.”
Tomas Årman säger: ”Vi ser fram emot ett långt samarbete med Pichano, som har en god förståelse för tillståndskontrollens ekonomiska betydelse och fördelar för svensk industris konkurrenskraft.”

Sustainability Circle är en tankesmedja ägd av drygt femtio svenska företag som arbetar för att utveckla nästa generations smarta och hållbara underhåll för svensk industri. Omkring femhundra personer bedriver aktivt teknisk konsultverksamhet inom industriteknik i Sustainability Circles nätverk.