Pichano och AxFlow ingår samarbetsavtal för Nash pumpservice i Sverige

Rolf BrunnströmOkategoriserad

AxFlow AB utökar nu sitt serviceerbjudande för sina varumärken och industriapplikationer genom samarbetsavtal med Pichano Husum AB:s Gävleenhet som har stark verkstadskapacitet, servicekunnande och testbänk för Nash vakuumpumpar.

Pichano i Gävle har 100- åriga rötter i Sverige under flera namn såsom Hydrolin, Scandinavian Mill Service SMS, Metso Mill Service MMS och Valmet Service. Sedan 2016 är Pichano i Gävle en del av Pichano-koncernen som har komplett service och reparationskapaciteter för tung processindustri. Vid verkstaden i Gävle finns testbäddar för att testa vakuumpumpar vilket sker både vid ankomst (tillståndskontroll) och efter reparation för att säkerställa bästa prestanda och garantera bästa kvalitet och tillgänglighet för kunden.
Pichano Husum AB är ett Svenskt företag med verksamheter på flera orter med kunskap om och lång erfarenhet av reparationer och service av vakuumpumpar inom processindustrin. Företaget arbetar inom samma marknader som AxFlow.

AxFlow AB är en distributör av flödesutrustning och processpumpar med rikstäckande support och service. Företaget ingår i AxFlow – gruppen och verkar inom marknader som kemi och petrokemi, papper och massa, gruvor och mineral, stålverk, vatten och avlopp, energi, verkstadsindustri och ytbehandling.

”Detta är ett steg för att utveckla vårt serviceerbjudande till Svensk processindustri. Tillsammans med våra medarbetare inom Pichano som har lång erfarenhet av service i kombination med AxFlow AB:s förstklassiga produktprogram skapar vi förtroende och långsiktiga relationer med Svensk processindustri” säger Rolf Brunnström, Marknadsansvarig på Pichano

”Vi är mycket glada att nu kunna presentera samarbetet med Pichano Husum AB i Sverige för att serva våra industrikunder främst inom kemi och petrokemi, stål, papper & massa, gruvor och mineral, energi och kraftverksindustrin och att kunna erbjuda bästa valet av reparationer och teknik för just deras applikation” säger Fred Lindecrantz, VD AxFlow AB. ”Tillsammans med Pichano stärker vi vårt erbjudande av högsta kvalitet med ökad servicegrad till processindustri i Sverige.”

För mer information gå in på våra hemsidor www.fromells.se & www.axflow.se eller kontakta oss:

Rolf Brunnström, Marknadsansvarig, Pichano-gruppen, +46 70 388 5886, rolf.brunnstrom@pichano.se
Fred Lindecrantz, VD, AxFlow AB, +46 73 833 15 40, fred.lindecrantz@axflow.se